Kako delujejo videokonference v Googlu Meet

Z Googlom Meet lahko preprosto začnete varne videosestanke. Pridružite se prek poljubnega sodobnega spletnega brskalnika ali prenesite aplikacijo in sestanek se lahko začne.

Kaj je Google Meet

Pri Googlu smo dali možnost uporabe videokonferenc, primernih za velika poslovna okolja, na voljo vsem. Zdaj lahko vsak uporabnik z računom Google ustvari spletni sestanek z do 100 udeleženci, ki lahko traja do 60 minut.

Podjetja, šole in druge organizacije lahko izkoristijo napredne funkcije, vključno s sestanki z do 250 notranjimi ali zunanjimi udeleženci in pretočnim predvajanjem v živo z do 100.000 gledalci v posamezni domeni.

Kaj je Google Meet
ZAČETEK UPORABE

Kako se prijaviti za Google Meet

Za osebno uporabo

Če že uporabljate Gmail, Google Foto, YouTube ali drug Googlov izdelek, se preprosto prijavite v svoj obstoječi račun Google.

Še nimate računa Google? Prijavite se brezplačno.

Za poslovno uporabo

Če ste že uporabnik storitve Google Workspace, se preprosto prijavite v svoj obstoječi račun.

Če nimate računa za Google Workspace, si oglejte pakete in cene za več informacij o možnostih za podjetja.

Za skrbnike za Google Workspace

Google Meet je že vključen v Google Workspace in G Suite for Education.

Če želite začeti uporabljati Meet v okviru storitve Google Workspace, vklopite videoklice za svojo organizacijo.

Kako dostopati do Googla Meet

Prek računalnika

Uporabite poljuben sodobni spletni iskalnik – prenos ni potreben

Sestanek lahko začnete ali se mu pridružite prek poljubnega sodobnega brskalnika v namiznem ali prenosnem računalniku. Ni vam treba namestiti nobene dodatne programske opreme.

Prek telefona ali tabličnega računalnika

Prenesite aplikacijo Google Meet za mobilne naprave

Prek aplikacije Google Meet za mobilne naprave lahko gostite sestanek, se mu pridružite ali z drugimi delite svoj zaslon. Prenesite jo iz Googla Play ali Applove trgovine App Store.


OSNOVE SESTANKOV

Kako začeti videosestanek

Ustvarjanje novega sestanka

Ustvarjanje novega sestanka

Če želite ustvariti nov videosestanek, se prijavite v svoj obstoječi račun Google ali pa se brezplačno prijavite.

Povabilo v spletni sestanek

Pošiljanje povabil za spletni sestanek

Povezavo ali kodo sestanka pošljite poljubni osebi, za katero želite, da se pridruži sestanku. Pri brezplačni različici Googla Meet se morajo gostje za pridružitev prijaviti v obstoječi račun Google ali ustvariti novega.

Pridružitev sestanku

Pridružitev sestanku

Dotaknite se povezave do sestanka v povabilu ali pa tukaj vnesite kodo sestanka, ki vam jo je poslal gostitelj. Pridružite se lahko tudi tako, da pokličete številko za klic v sestanek in vnesete kodo PIN, ki jo najdete v povabilu.

Pomoč za delo od doma prek Meeta je na voljo v naši zbirki orodij za delo na daljavo.

BREZPLAČNE FUNKCIJE

Kako uporabljati brezplačne funkcije Googla Meet

Izkoristite brezplačne videokonference za do 100 udeležencev. V Googlu Meet se uporabljajo tudi ukrepi za preprečevanje zlorab, na primer zaščita pred vdori, s čimer varujemo vaše podatke in zasebnost.
Neomejeno število sestankov

Neomejeno število sestankov

Povežite se s komer koli – sodelavci, strankami ali sošolci – tako pogosto, kot želite.

Na sestanek lahko povabite do 100 udeležencev. Če uporabljate brezplačno različico Googla Meet, se morajo vse osebe, ki jih povabite, za pridružitev sestanku prijaviti z računom Google, s čimer se zagotovi dodatna varnost.

Samodejni podnapisi med sestanki

Samodejni podnapisi med sestanki

Spremljanje sestanka olajšajo sprotni samodejni podnapisi, ki jih omogoča Googlova tehnologija za prepoznavanje govora. Če želite vklopiti podnapise, na zaslonu v Meetu kliknite ikono s tremi pikami za prikaz možnosti (na voljo samo v angleščini).

Združljivost med napravami

Združljivost med napravami

Google Meet deluje v vseh napravah. Sestanku se lahko pridružite prek namiznega/prenosnega računalnika, naprave Android ali iPhona/iPada.

Če v organizaciji potrebujete podporo za konferenčne sobe, so v ponudbi strojne opreme za Google Meet na voljo ugodne in visokokakovostne rešitve za nakup. Prav tako lahko preberete več o interoperabilnosti Googla Meet s sistemi, ki niso Googlovi.

Zaslon za predogled videa in zvoka

Zaslon za predogled videa in zvoka

Ko kliknete povezavo ali kodo sestanka, lahko prilagodite nastavitve kamere in mikrofona ter si ogledate, kako ste videti, preden se pridružite sestanku. Prav tako je prikazan predogled udeležencev, ki so se že pridružili sestanku.

Prilagodljive postavitve in nastavitve zaslona

Prilagodljive postavitve in nastavitve zaslona

Meet samodejno spremeni postavitev v videosestanku, da prikaže vsebino in udeležence, ki so najbolj aktivni.

Če želite spremeniti postavitev, kliknite ikono s tremi pikami v spodnjem kotu zaslona v Meetu.

Kontrolniki za gostitelje sestankov

Kontrolniki za gostitelje sestankov

Kdor koli lahko preprosto pripne in odstrani udeležence ter jim izklopi zvok. Zaradi zagotavljanja zasebnosti ne morete znova vklopiti zvoka druge osebe. Drugo osebo prosite, naj znova vklopi zvok.

Pri računih Education lahko udeležence odstrani ali jim izklopi zvok samo uporabnik, ki je ustvaril sestanek. Preberite, kako nastaviti Meet za učenje na daljavo.

Deljenje zaslona z udeleženci sestanka

Deljenje zaslona z udeleženci sestanka

Prikažite celoten zaslon ali okno aplikacije in tako delite predstavitve ali sodelujte pri ustvarjanju dokumentov.

Izboljšajte svoje predstavitve v Meetu tako, da upoštevate teh deset nasvetov.

Pošiljanje sporočil udeležencem sestanka

Pošiljanje sporočil udeležencem sestanka

Zagotovite večjo vključenost udeležencev v sestanke s sprotnim pošiljanjem sporočil med klici. Če želite z udeleženci deliti datoteke, povezave in druga sporočila, kliknite ikono klepeta. Sporočila so na voljo samo med sestankom.

Integracija z Googlom in aplikacijami Microsoft Office

Integracija z Googlom in aplikacijami Microsoft Office

Sestankom se pridružite kar prek Gmaila ali Koledarja.

Uporabniki zbirke Microsoft Office so lahko dodani v povabila in vidijo sestanke v svojem koledarju Microsoft® Outlook®.


Za napredne funkcije, vključno s pretočnim predvajanjem v živo, preverite pakete in cene.
VARNOST IN ZASEBNOST

Varnost, skladnost in zasebnost

ISO/IEC AICPA FR HIPAA

Privzeto vklopljene funkcije za preprečevanje zlorab

Za zagotavljanje varnosti sestankov se v Googlu Meet uporablja vrsta ukrepov za preprečevanje zlorab, vključno s funkcijami za zaščito pred vdori in mehanizmi za varne sestanke. Prav tako podpira več možnosti preverjanja v dveh korakih, vključno z varnostnimi ključi.

Privzeto vklopljeno šifriranje pri prenosu

Vsi videosestanki se privzeto šifrirajo pri prenosu med odjemalcem in Googlom. Meet izpolnjuje zahteve varnostnih standardov organizacije IETF za protokola DTLS (Datagram Transport Layer Security) in SRTP (Secure Real-time Transport Protocol).

Skladnost z regulatornimi zahtevami

Za naše izdelke, vključno z Meetom, se redno izvajajo zunanja preverjanja mehanizmov za zagotavljanje varnosti, zasebnosti in skladnosti. Celoten seznam certifikatov in potrdil je na voljo v središču z viri za skladnost.

Varnost – varstvo podatkov

Zavezanost varstvu zasebnosti in podatkov

Za Google Meet veljajo enake pomembne zaveze glede zasebnosti in ukrepi za varstvo podatkov kot za preostale storitve za podjetja v Googlu Cloud.


V Meetu ni funkcij ali programske opreme za sledenje pozornosti uporabnikov.

Meet ne uporablja podatkov o strankah za oglaševanje.

Meet ne prodaja podatkov strank tretjim osebam.
REŠITVE ZA POSAMEZNE PANOGE

Google Meet za izobraževanje, zdravstvo in neprofitne organizacije v okviru storitve Google Workspace

Če delate v izobraževanju, neprofitni organizaciji ali zdravstvu in iščete rešitev za videokonference, si lahko zagotovite Google Meet v okviru storitve Google Workspace, ki vključuje dodatna orodja in funkcije za zasebnost.
G Suite for Education

G Suite for Education

Šole lahko Google Meet uporabljajo brezplačno v okviru storitve G Suite for Education. Meet, Učilnica in drugi izdelki v storitvi Google Workspace zagotavljajo skladnost s predpisi, kot so ameriški zakon o varstvu otrok v spletu (COPPA), ameriški zakon o družinskih pravicah do izobraževanja in zasebnosti (FERPA) ter uredba GDPR.

Google Workspace za zdravstvo

Google Workspace za zdravstvo

Uporaba Googla Meet za posvete z bolniki na daljavo v okviru storitve Google Workspace zagotavlja skladnost z ameriškim zakonom HIPAA. Google Workspace omogoča tudi varno shranjevanje podatkov v Googlu Drive in brezpapirno vodenje dokumentacije z digitalnimi obrazci za sprejem.

G Suite za neprofitne organizacije

Google Workspace za neprofitne organizacije

Organizacije, ki izpolnjujejo pogoje, lahko brezplačno uporabljajo G Suite for Nonprofits. Za učinkovitejše sodelovanje v neprofitni organizaciji si zagotovite varne poslovne aplikacije v okviru storitve Google Workspace, kot so Gmail, Drive, Dokumenti in Meet.

Kako vodilna podjetja uporabljajo Google Meet